Őszi úti tippek családdal az Észak-Alföldön

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Őszi úti tippek családdal az Észak-Alföldön

Feltöltve: 2016-09-27

A kellemes, napsütéses őszi időben nincs is jobb, mint szeretteinkkel kirándulni. Íme, három úti tipp, hogy merre érdemes indulni, és mit nem szabad kihagyni az Észak-Alföldön, ha egy remek hétvégére vágyunk.

1. Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő

PÉNTEK | Szállásunk elfoglalása után, a péntek délutánunkat töltsük fürdőzéssel, melyhez hűvösebb időben is tökéletes helyszín az Aquarius Élményfürdő. A fürdő szolgáltatásaival több generáció együttes kikapcsolódását biztosítja.
A felnőttek nyakzuhanyokkal, hátmasszírozókkal felszerelt medencékben pihenhetnek, míg a fiatalokat hullámmedence és különböző óriáscsúszdák szórakoztatják. Az apróságok pedig csúszdákkal és egy Kincses szigettel rendelkező mesés gyermekvilágba merülhetnek el.

SZOMBAT | Magyarország legizgalmasabb állatparkja ugyancsak Sóstógyógyfürdőn található. A Nyíregyházi Állatparkban egy nap alatt az - idézőjelben - egész Földet körbeutazhatjuk. Bejárhatjuk a Majomerdőt, a Kárpát-medence állatvilágát bemutató kifutót, vagy akár az újonnan megnyílt Andok világot is.

Kisgyermekkel is bátran vágjunk neki a hatalmas sétának, ugyanis az állatpark számos szolgáltatással - mint az ingyenes babahordozó - kedveskedik a vendégeinek.

EURÓPA LEGJOBBJA LETT A NYÍREGYHÁZA ZOO

VASÁRNAP | Sóstógyógyfürdő körül elterülő tölgyes erdő és a közeli múzeumfalu kellemes vasárnapi sétának ígérkezik. A Sóstói Múzeumfalut a régmúlt idők, a népi hagyományok iránt érdeklő családoknak érdemes meglátogatni. Itt a gyerekek labdázhatnak, fogócskázhatnak, különböző foglalkozásokon vehetnek részt. Ezt követően a Sóstói-erdőben kialakított, több mint 100 állomásból álló kötélpályát hódíthatja meg az egész család.

2. Szolnok

PÉNTEK | Szolnoki utunkat kezdjük az újonnan megnyílt Söráriumban, ahol a sörtörténeti kiállítás és a panoptikum megtekintése után a látványsörözőben számtalan sörfajtát kóstolhatunk meg. Gyermekeink miatt sem kell aggódnunk. Az interaktív múzeumban ugyanis a család legkisebbjei egy külön gyermekfoglalkoztatóban szórakozhatnak, amíg mi a sörökkel ismerkedünk. A gasztrokulturális élményt követően, a nap lezárásaként tegyünk egy kellemes sétát a Tisza parton.

TIPP! Szolnok tipikus süteménye a habos isler, amit lekvár helyett habbal töltenek meg. Csak itt lehet kapni, és annyira más mint a klasszikus isler, hogy muszáj kipróbálni!

SZOMBAT | Szombaton érdemes túracipőt húznunk, hisz a Tisza és a Zagyva folyó partszakasza a kerékpáros és gyalogos túrákhoz kiváló helyszín. A városközpontban védett gesztenyesor alatt, kiépített sétányon haladhatunk végig a Tisza vonalán, majd a töltéseken folytathatjuk utunkat. Ugyancsak lehetőségünk van sétálásra, kerékpározásra és lovaglásra a Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdő területén. A kirándulásunk fáradalmait pihenőhelyek és egy játszótér feledteti.
A parkerdő területén lévő Bagolyvár Vadasparkban pedig Magyarország vadfajait, házi- és hobbiállatait ismerhetjük meg.

VASÁRNAP | Kirándulásunk utolsó napján látogassunk el RepTárba, azaz a repülőmúzeumba, ahol nemcsak a rendkívül értékes repülőgép és légvédelmi eszköz gyűjteményt nézhetjük meg, hanem a 4D mozi vagy a szimulátorok segítségével kipróbálhatjuk, milyen érzés katonai repülőkkel és helikopterekkel a levegőben szárnyalni.
Az adrenalinszintet növelő military kalandpálya mellett a legkisebbek a tematikus játszótéren a repülés örömét is élhetik át. A komplexum bejárása után pedig kihagyhatatlan egy kis tiszai hajózás.

3. Debrecen

PÉNTEK | Ha péntek, akkor kezdjük egy kis stresszűzéssel: irány az Aquaticum Élményfürdő, melynek dús trópusi növényzete, számos élményeleme révén nyarat varázsol az év minden napjára. A hullámmedence, a gyermekmedencék, a csúszdák, a mászófal, a sodrófolyósók, valamint a barlangfürdők garantálják a jó hangulatot.

SZOMBAT | Kiránduljunk egyet a Nagyerdőben és a Békás-tó mellett kacskaringózó sétányokon, ahol modern útjelzőtáblák és mókás térelemek mentén fedezhetjük fel az erdő szépségét, a gyerekek biztonságos, korszerű és akadálymentes játszótér elemein játszadozhatnak.
A Nagyerdei Kultúrpark állatkertjében 5 kontinens állataival ismerkedhetünk meg, végül vessük bele magunkat a vidámpark játékai közé, mint az elvarázsolt kastély, dodgem vagy az óriáskerék.

Amennyiben viszont tudományosabb élményre vágynánk, keressük fel az Agóra Tudományos Élményközpontot, ami minden korosztály számára izgalmas kalandot ígér. A laboratóriumokban bepillanthatunk többek között a fizika, kémia, orvosbiológia és a robotika rejtelmeibe. Az Interaktív térben megfejthetjük jó néhány illúzió titkát, próbára tehetjük reflexeinket, vagy utat kereshetünk a végtelennek tűnő Tükörlabirintusban.

VASÁRNAP | Vasárnap mindenképpen keressük fel a Debreceni Erdőspuszták kedvelt kiránduló- és pihenőhelyeit, ahol gyalogos- és kerékpárostúra-útvonalak, kilátók, játszóterek, arborétum, szuper piknikezőhelyek várnak ránk. Itt kanyarog a több mint 130 éves Zsuzsi kisvasút, mely útja során patakokon és ősi tölgyeseken halad át. A kisvasút vonalán találjuk a Kerekerdő Élményparkot is, mely kalandpályáival, mesejeleneteivel, mesehős óriásbábjaival a gyerekek nagy kedvence lesz.

Forrás: itthon.hu